RIIDANSOVITTELU

Kun taloyhtiöt riitelevät - ja valitettavan usein -  taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajat ja hallitusten jäsenet joutuvat mukaan selvittämään asiaa ja menettämään yöunensa  jopa vuosiksi.  Jos ratkaisua ei löydy neuvotteluteitse, osapuolet joutuvat mukaan vuosia kestäviin kalliisiin oikeudenkäynteihin ja/tai välimiesmenettelyihin.

Riita myös rikkoo aina joltain osin osapuolten välit, joka voi pahimmillaan rampauttaa koko taloyhtiön toiminnan ja ajaa ne riidattomatkin "valitsemaan puolensa".

Meillä ihmisillä on usein tapana ajatella, että olen itse oikeassa ja vastapuoli on väärässä. Asioilla on kuitenkaan harvoin tapana olla mustavalkoisia. Lisäksi oikeudenkäyntien lopputulokset ovat aina epävarmoja.

 

- Tästäkin syystä riita kannattaa sovitella -

Sovittelun tavoitteena on ratkaista riita-asia nopeasti ja edullisesti. Sovittelua voi tehdä monella tavalla. Yhteistä niille on, että ulkopuolinen ja neutraali kolmas osapuoli eli sovittelija auttaa osapuolia päättämään riidan vapaamuotoisessa ja vapaaehtoisessa menettelyssä. Parhaiten sen osaa koulutettu riidansovittelija. - Meillä on tarjota sellainen -

Sovittelun edullisen hinnan ja onnistumisen korkean todennäköisyyden vuoksi on ammattitaitoinen sovittelu usein paras tapa päättää erimielisyys.